V náchodské nemocnici začalo očkování bez předchozího objednání

31. 8. 2021

V Královéhradeckém kraji dnes začalo fungovat další očkovací místo, kde očkují proti onemocnění covid-19 neregistrované zájemce o očkování bez předchozího objednání, a to v krajské Oblastní nemocnici Náchod. Očkování je umožněno i zájemcům starším 16 let.

Zájemci o očkování bez registrace mohou přijít do očkovacího centra v přízemí pavilonu K náchodské nemocnice, a to každý všední den v době od 07:00 do 15:30, vyjma polední pauzy mezi 11:30 a 12:00. Očkování proti onemocnění covid-19 bez předchozího objednání je ode dneška v náchodské nemocnici umožněno i zájemcům starším 16 let. Nemocnice nadále doporučuje se na očkování objednat.

"Předchozí registrace a objednání z pohodlí domova umožní každému projít vakcinací v našem očkovacím centru během několika minut. Zájemci o očkování bez registrace musí počítat s časem navíc na administrativu a možnou kumulaci zájemců v daný čas," uvedl ředitel nemocnice Jan Mach.

Očkovací centrum náchodské nemocnice používá vakcínu Comirnaty od firem Pfizer a BioNTech, denně očkuje průměrně 800 lidí. Díky nastavenému organizačnímu systému jsou čekací lhůty na termíny očkování pro registrované zájemce v řádu dní, uvedla nemocnice.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více než 200.000 obyvatel.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo v kraji dosud podáno 527.211 dávek vakcíny. Dvě dávky od začátku očkování dostalo 238.024 lidí, tedy 43 procent obyvatel kraje.

Královéhradecký kraj v současnosti patří spolu s Olomouckým krajem k nejméně zasaženým regionům v ČR. Za posledních sedm dní v obou krajích přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel shodně po pěti nakažených, stejně jako v neděli. Před týdnem byla v Královéhradeckém kraji tato hodnota na sedmičce. Celorepublikový průměr je dnes na 13.