V Hradci Králové vznikají domácnosti pro mentálně postižené

9. 10. 2015

V Plotištích nad Labem vznikne bydlení pro postižené v rámci projektu Transformace Barevných domků Hajnice – rekonstrukce objektu v lokalitě Hradec Králové – Plotiště n/L. Uvnitř najde nové bydliště až 10 uživatelů. Cena všech nových domácností je celkem 6 a půl milionu korun.

Nové domácnosti pro handicapované vznikají v rámci transformace tak, aby uživatelé sociálních služeb měli možnost žít v maximální možné míře život srovnatelný s životem vrstevníků a byli co nejvíce soběstační.

Vybudovali jsme tři skupinové domácnosti, kde může být ubytováno dohromady až 10 lidí. Dvě domácnosti budou po třech a jedna po čtyřech obyvatelích. Projekt se právě dokončuje a na konci října nás čeká kolaudace,“ říká radní pro oblast investic Josef Dvořák.

V rámci projektu byla provedena nezbytná rekonstrukce objektu v Hradci Králové - Plotištích nad Labem. Stavení práce byly zahájeny 27. 3. 2015 a první obyvatelé by se měli do zrekonstruovaného prostředí stěhovat na začátku prosince. Domácnosti budou po kolaudaci vybaveny tak, aby vyhovovaly potřebám vybraných uživatelů. Cena projektu je 6 a půl milionu korun a prostředky byly čerpány z IOP.

Projekt přispívá k naplnění transformačních záměrů v Královéhradeckém kraji, konkrétně krajské příspěvkové organizace Barevné domky Hajnice, která poskytuje služby osobám s mentálním postižením.

V Hradci Králové vznikají domácnosti pro mentálně postižené