V Božanově začíná festival Za poklady Broumovska

29. 6. 2018

V sobotu 30. června od 18 hodin v božanovském kostele sv. Máří Magdalény odstartuje 13. ročník letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Na zahajovacím koncertu se představí renomovaný soubor Ensemble Inégal. Hudební festival nabídne do 1. září celkem deset koncertů v kostelích na Broumovsku.

Ensemble Inégal se svým dirigentem Adamem Viktorou získal evropské renomé díky vysoce ceněným koncertům a CD nahrávkám. Stal se synonymem pro objevy odkazu českého barokního skladatele Jana Dismase Zelenky. Soubor se věnuje barokní, romantické i soudobé hudbě. I přes inklinaci k velkolepému dílu skladatele Zelenky si soubor nevymezil žádné hranice s ohledem na dobu vzniku interpretované hudby. Inégal znamená nestejný – nestejný přístup k hledání interpretačních hodnot, nestejnou dramaturgii, nestejný počet hudebníků. Ensemble Inégal se cíleně vyhýbá hudebnímu mainstreamu, proto přináší každoročně posluchačům neznámou barokní hudbu.

Festival Za poklady Broumovska nabídne do 1. září celkem deset koncertů v kostelech zdejšího regionu. Koncerty se uskuteční v Broumově, Otovici, Bezděkově nad Metují, Polici nad Metují, Vižňově či Šonově.

Kompletní program festivalu naleznete zde