V Automobileu zvítězil tým Královéhradeckého kraje

19. 5. 2017

Celorepubliková dopravní soutěž zaměřená na středoškolské studenty automobilních oborů se konala od středy do čtvrtka na hradeckém polygonu. Zastoupení zde měly všechny kraje s výjimkou hlavního města. Prvenství v soutěži družstev získal Královéhradecký kraj. Mezi jednotlivci zvítězil Petr Kavan ze Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově.

Měření sil sestávalo z devíti soutěžních disciplín, z nichž dvě studenti absolvovali ve středu na pořadatelské SOŠ a SOU Vocelova, zbylé pak ve čtvrtek v areálu S-drive na hradeckém letišti. Soutěžící museli zvládnout ovládání automobilu na kluzné ploše, ovládání automobilu při nízké rychlosti bez motoru, ovládání nákladního automobilu, výměnu kol, podélné parkování osobního automobilu, rozpoznání provozních kapalin i test z pravidel silničního provozu.

Mezi 13 krajskými reprezentacemi se nejlépe umístila družstva Královéhradeckého, Libereckého a Plzeňského kraje. Vítězné družstvo bylo složeno po jednom ze zástupců SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové, SŠTŘ Nový Bydžov, VOŠ a SPŠ Rychnov nad Kněžnou a SPŠ Hronov.

Také mezi jednotlivci pořadatelský kraj zazářil. Zvítězil Petr Kavan (SŠTŘ Nový Bydžov) před Filipem Vodseďálkem (ISŠ Vysoké nad Jizerou) a Markem Plašilem (SŠA Holice).

Celkem se zúčastnilo 56 soutěžících, což představuje 504 měřených výkonů.

Fotogalerie