Světový pohár FIS Masters Cup opět v Peci pod Sněžkou už tento víkend

1. 3. 2018

Již 13. ročník oblíbeného Světového poháru kategorie Masters je naplánován na první březnový víkend a pojede se jako obvykle na sjezdovkách Javor v Peci pod Sněžkou, jednom z nejlepších lyžařských areálů v České republice.

FIS Masters Cup je v Peci už jako doma, pořádá se zde již od roku 2008 a účastní se ho muži i ženy ve věku 30 let+, v kategoriích odstupňovaných po pěti letech.

„Stejně jako v minulých ročnících připravujeme pro závodníky sobotní dvoukolový slalom na kratší trati Javor III a nedělní jednokolový obří slalom na delší trati Javor I,“ říká předsedkyně organizačního výboru a jednatelka hlavního organizátora, společnosti SJ SKI, Iva Kárníková.

Aktuální sněhové podmínky jsou vynikající a měly by vydržet až do začátku března. Atraktivitu celé akce umocňuje nejen příjemné prostředí a velmi kvalitní příprava tratí ve SkiResortu Černá hora - Pec, ale i doprovodný program, který pro účastníky pravidelně připravuje kolektiv organizátorů. Zejména sobotní slavnostní vyhlášení výsledků slalomu v hotelu Horizont a následná párty s možností setkání se závodníky, ale i s partnery a organizátory, je ve velké oblibě.

„Letos se můžeme těšit na přibližně 200 účastníků z tradičních, ale i ze vzdálených a lyžařsky mnohdy exotických zemí. Už jsme zde přivítali zástupce z Kazachstánu nebo Řecka, pravidelně jezdí i Australané, Chilané nebo Novozélanďané. A samozřejmě skoro celá Evropa a Severní Amerika,“ dodává Iva Kárníková. „Moc se těšíme zejména na účast legendy lyžování Masters, aktivního slovenského reprezentanta, několikanásobného mistra světa Otto Krajňáka. Na závodníka s ročníkem narození 1925 ani na závodech Masters často nenarazíte,“ doplňuje předsedkyně organizačního výboru.

Nad akcí převzalo záštitu Ministerstvo pro místní rozvoj i Královéhradecký kraj, který tuto sportovní událost podpořil částkou 100 tisíc korun. Dalšími partnery jsou Nadace ČEZ, CzechTourism, SkiResort Černá hora - Pec, město Trutnov a Pec pod Sněžkou, hotel Horizont a další.

Soubory ke stažení

  • Plakát (pdf, 1959 kB, 1.3.2018)