Své hrdiny má i oblast sociální péče

26. 9. 2014

Královéhradecký kraj včera ocenil pracovníky i organizace působící v oblasti sociálních služeb za jejich obětavou práci. Stalo se tak již počtvrté. Cenu sociálních služeb udělovali hejtman Lubomír Franc, radní pro sociální oblast Josef Lukášek a předseda sociálního výboru zastupitelstva Otakar Kalenda.

Své hrdiny má i oblast sociální péče

„Slova o tom, že úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o potřebné, bývají považována za klišé. Lidé se pak přesvědčí o tom, že to tak není, až když se jedná o jejich blízké,“ zmínil ve své úvodní řeči hejtman Lubomír Franc, který všem nominovaným poděkoval za jejich práci.

Cenu v kategorii „Poskytovatel sociální služby“ převzali zástupci Domácího hospicu Duha, Domova Dědina a Střediska rané péče Sluníčko. Osobnostmi sociální oblasti se staly Alena Goisová, Marie Rohulánová a Marcela Hauke. Nejlepšími projekty jsou letos „Bydlení v síti“ organizované „Skokem do života“, „Hradecké dny sociální práce“ pořádané Univerzitou Hradec Králové a projekt „Proč zrovna já?“ Probační a mediační služby.

Vedle toho byla rozdána ještě celá řada dalších ocenění. Doktor Josef Zita byl in memoriam oceněn jako Osobnost sociální oblasti za svou dlouholetou pedagogickou a vědeckou činnost. Za dlouholetý přínos se Osobností sociální oblasti stala Růžena Rýglová. Uděleno bylo také osm čestných uznání.