Střední škola informatiky a služeb ve Dvoře Králové plánuje kroužek multimediální tvorby

12. 3. 2018

Královéhradecký kraj získal evropskou dotaci na financování vzdělávacího kroužku multimediální tvorby na Střední škole informatiky a služeb ve Dvoře Králové. Celkové výdaje na tento projekt budou necelých 3,5 milionu korun.

Střední škola informatiky a služeb ve Dvoře Králové plánuje kroužek multimediální tvorby

Projekt školy počítá s pořízením audiovizuální techniky, a to konkrétně: videokamery, bezdrátového mikrofonu, stativu, sluchátek, zařízení na živý přenos videa, softwaru pro střih a zpracování videa, fotoaparátu, monitoru, outdoorovou kameru, projektor, mobilní aktivní ozvučovací soupravu a notebook.

„Komunikační kanály mezi školou a veřejností se výrazně rozšiřují, hlavně obrazové zprávy v podobě krátkých informačních spotů na sociálních sítích, jako je například Youtube. Proto jsme přišli s návrhem této mimoškolní aktivity, která bude propojena s hlavním vzděláváním studentů,“ řekl ředitel školy Petr Vojtěch.

Jeden z plánů ředitele je vytvořit informační produkci, konkrétně připravovat pořady například o Kuksu, městském muzeu nebo celém regionu. Studentům se během odborného kroužku bude věnovat profesionální kameraman, režisér a učitel, který na škole působí.

Žáci Střední školy informatiky a služeb ve Dvoře Králové již v minulosti zpracovali například 3D prohlídku muzea ve Dvoře Králové. Na tomto projektu spolupracovali studenti z různých oborů. Odborné informace o muzeu a expozicích sestavili žáci z cestovního ruchu, o technické zpracování se postarali studenti informatiky.

Náplň kroužku bude pro přihlášené znamenat rozšíření mnoha směrů zkušeností: „Jsem ráda, že studenti mají velký zájem o tento kroužek, ačkoliv že se jedná o mimoškolní aktivitu. Plánované vytváření mediálních výstupů pomůže studentům prohlubovat znalosti z daného regionu, ale také se naučí natáčet a následně zpracovávat audiovizuální výstupy, správně mluvit na veřejnosti, vytvářet profesionální reportáže a mnoho dalšího,“ okomentovala náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Součástí projektu budou také stavební úpravy, kdy škola nechá předělat a následně vybavit dvě místnosti, ve kterých se kroužek multimediální výchovy bude konat. Kromě toho bude i v rámci poskytnutých peněz zajištěna bezbariérovost budovy, a to vybudováním bezbariérového sociálního zařízení, rekonstrukcí výtahu a postavením nájezdové venkovní rampy. Poslední částí projektu bude výsadba nové zeleně před budovou královédvorského Domova mládeže.

Celkové výdaje činí necelých 3,5 milionu korun. Královéhradecký kraj získal na projekt dotaci 3,1 milionů z Integrovaného regionálního operačního programu, zbylou částku doplatí ze svého rozpočtu.