Stát rozdělí obcím 250 milionů korun na opravy silnic poničených povodněmi

20. 7. 2020

Státní fond dopravní infrastruktury vypsal dotační titul pro obce stižené nedávnými povodněmi. Obce tak mohou zažádat o dotaci na odstranění škod na silnicích, které způsobila velká voda v červnu a červenci. Celkem je stát připraven rozdělit 250 milionů korun. Žadatelem musí být obec, která o dotaci požádá SFDI do 31. 8. Výše jednotlivé dotace může dosáhnout až 100 % nákladů.

Je dobře, že se stát podílí na opravách obecních komunikací, které poničily povodně. Rozpočty obcí jsou velmi napjaté, a proto je pomoc státu v této věci potřeba více než kdy jindy. Řidiči nerozlišují po čí silnici jedou, jestli je obecní, krajská nebo státní – důležité je, aby naše dopravní infrastruktura dobře sloužila a byla bezpečná,“ řekl první náměstek Martin Červíček odpovědný za dopravu.

Během povodní náš integrovaný záchranný systém zafungoval skvěle, a děkuji proto všem, kteří se podíleli na zvládnutí odstraňování škod, které voda napáchala. Jsem rád, že nejenom kraj se podílí na kompenzaci těchto škod, ale že i stát podal pomocnou ruku našim obcím, pro které jsou takto náhlé investice velkou zátěží,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Další informace naleznete na: www.sfdi.cz/poskytovani-prispevku/povodne-2020/