Startuje jedenáctý ročník soutěže o nejkrásnější proměnu

17. 5. 2019

Asociace Entente Florale CZ každoročně pořádá putovní Výstavu Má vlast cestami proměn, která přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu. Jedenáctý ročník národní putovní výstavy startuje v sobotu 18. května v Praze na Vyšehradě.

Startuje jedenáctý ročník soutěže o nejkrásnější proměnu

Na slavnostním zahájení se dozvíme vítěze soutěže o nejlepší proměnu loňského roku. O titul nejlepší proměny za Královéhradecký kraj usiluje Domov důchodců Černožice, Rudolfinum Hradec Králové (bývalý Ústav hluchoněmých), Digitální planetárium Hradec Králové či vlakové a autobusové nádraží Náchod.

Symbolem celého projektu je kamenné srdce, které se vykopalo na vyšehradské akropoli při budování závlah pro vyšehradský park. Toto Srdce vlasti si každý rok předávají hlavní partnerské kraje, aby ho opatrovaly, stejně jako veřejný prostor naší země.

Více informací naleznete na www.cestamipromen.cz

Soubory ke stažení