Spolupráce mezi aktéry pomůže zkvalitnit krajské vzdělávání

1. 6. 2023

Náměstek Arnošt Štěpánek se sešel s primátorkou města Hradec Králové Pavlínou Springerovou a se zástupci místního akčního plánu vzdělávání pro Královéhradecko, aby diskutovali možnosti koordinace a provazování aktivit ve vzdělávání. Účastníci jednání se shodli na potřebě propojovat jednotlivé úrovně školství od mateřských škol až po vysoké školy a na potřebě interní komunikace mezi všemi aktéry. Zároveň se dohodli na pravidelném čtvrtletním setkávání. Jejich prvními tématy jsou profesní příprava ředitelů a pedagogů a spolupráce na přípravě projektů mobilit žáků i zaměstnanců škol v oblasti programu Erasmus+.

1

„Formát pravidelného setkávání hlavních aktérů ve vzdělávání je klíčový nejen pro efektivní koordinaci školství v regionu, sdílení zkušeností, ale také pro pozitivní změnu ve vzdělávání, která je naším společným cílem. Podobný formát setkávání budeme realizovat i v ostatních regionech našeho kraje,“ řekl náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za krajské školství.

Jednání se účastnil i ředitel ZŠ Hučák Jan Sýkora, který setkání v Centru uměleckých aktivit Hradec Králové inicioval. Záměrem účastníků setkávání je, aby každá schůzka měla kromě operativní části i strategické téma, ke kterému lze přizvat další odborníky nebo hosty.

Fotogalerie