Složky IZS ukážou na Bezpečném nábřeží týmovou spolupráci

30. 7. 2019

Ve čtvrtek 5. září 2019 se na Eliščině a Smetanově nábřeží v Hradci Králové uskuteční druhý ročník prezentační a osvětové akce Bezpečné nábřeží. Složky Integrovaného záchranného systému (IZS) Královéhradeckého kraje a jejich partneři předvedou široké veřejnosti nejen svoji nejmodernější techniku, ale také řadu dynamických ukázek.

„Loni jsme uspořádali Bezpečné nábřeží poprvé a akce měla obrovský úspěch mezi školní mládeží i dospělými. I v tomto roce chceme veřejnosti ukázat skvělou připravenost jednotlivých složek IZS a jejich partnerů, díky jejichž práci se obyvatelé našeho kraje cítí v bezpečí. Nově se připojí Armáda ČR a Vězeňská služba ČR. Program letošních dynamických ukázek plánujeme zaměřit především na ukázku spolupráce mezi jednotlivými složkami IZS,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Program Bezpečného nábřeží začne v 9:00 a skončí v 18:00. Jeho součástí budou rovněž statické ukázky techniky hasičského záchranného sboru, policie, zdravotnické záchranné služby, celní správy, vodních záchranářů, horské služby, městské policie, vězeňské služby, armády a skalní záchranné služby. Techniku si zájemci budou moci prohlédnout zvenčí i zevnitř. K vidění budou v nabitém programu také dynamické ukázky práce jednotlivých složek IZS.

Na náplavce Labe představí biohazard tým ukázku spolupráce záchranářů a hasičů. Policisté a strážníci předvedou schopnosti služebních kynologů či ukázku činnosti pořádkové jednotky. Nebude chybět ani simulovaná dopravní nehoda či letová ukázka vrtulníku letecké záchranné služby. Na nábřeží bude možné nejen zhlédnout, ale také si prakticky vyzkoušet ukázky a nácvik neodkladné resuscitace a první pomoci. Pro děti bude připravena skákací překážková dráha v podobě velkého hasičského auta. Napínavou podívanou bude i závod dračích lodí, ve kterém se utkají posádky jednotlivých složek IZS.

Fotogalerie