Rychnovští fotbalisté nedali Manchesteru vítězství zadarmo

12. 6. 2018

Fotbalisté starší přípravky FC Spartak Rychnov nad Kněžnou reprezentovali Královéhradecký kraj na prestižním turnaji PROVINZIAL Pfingstcup v německém Düsseldorfu. Mezi týmy zvučných jmen známých z Ligy mistrů či Evropské ligy se neztratili. V bronzové skupině vybojovali 4. místo.

Rychnovští fotbalisté nedali Manchesteru vítězství zadarmo

Špičkového evropského fotbalového turnaje PROVINZIAL Pfingstcup, který je jedním z největších v dané kategorii, se zúčastnilo 232 týmů z celé Evropy. Rychnovští fotbalisté se jej mohli zúčastnit i díky finanční podpoře od senátora Miroslava Antla a hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána.

Největší zážitek čekal mladé Rychnováky hned na úvod. V zahajovacím zápase turnaje nastoupili proti evropskému gigantovi a loňskému vítězi – týmu Manchester City FC. Zápas přilákal mnoho zvědavých novinářů, fotografů, trenérů a fotbalových nadšenců ze všech koutů Evropy!

Rychnovští fotbalisté soupeři nedali nic zadarmo, ale souboj „Davida s Goliášem“ skončil nakonec vítězstvím Manchesteru 3:0. „Když si uvědomím, jaké možnosti máme my a jaké podmínky mají kluci z Manchesteru, tak tento výsledek rozhodně bereme. Jak se později ukázalo, uhráli jsme s Manchesterem nejlepší výsledek ve skupině,“ sdělili s úsměvem trenéři Jiří Šťovíček a Luboš Dýčka.

Na základě sobotních výsledků se Rychnov dostal do bronzové skupiny o 20 týmech. Zde se postupně střetl s renomovanými akademiemi z Polska, Německa a Dánska. V neděli se týmu podařilo vyhrát téměř všechny zápasy a tím i celou skupinu. Cenné je například vítězství nad Frankfurtem nad Mohanem.

V semifinále a následném boji o třetí místo Rychnováci dvakrát remizovali a následně prohráli na penalty. Z 20 kvalitních týmů bronzové skupiny tak obsadili smolné, ale i tak skvělé 4. místo.

„Mladí rychnovští fotbalisté si zaslouží potlesk ve stoje. Jejich výkony byly obdivuhodné. I když se nevrátili s cenným kovem, domů si jistě přivezli nejen plno nových fotbalových zkušeností, ale i krásné zážitky a hlavně motivaci do další fotbalové práce. Děkuji trenérům za skvělou přípravu a hráčům za vynikající reprezentaci našeho kraje,“ dodal hejtman Jiří Štěpán.