Ředitelství se přesune do provizoria a uvolní místo rehabilitaci

31. 5. 2016

Nepříliš nákladná, ale přesto významná investice se chystá v Oblastní nemocnici Náchod. Přesun rehabilitační ambulance do stávajících prostor ředitelství totiž podstatně zkvalitní péči o pacienty. Vedení nemocnice se přestěhuje do mobilních kontejnerů.

Ředitelství se přesune do provizoria a uvolní místo rehabilitaci

Doposud se ambulantní a lůžková rehabilitace nacházejí každá v jiném areálu. Ambulance v „horní“ nemocnici navíc za téměř půl století nedoznala výraznějších změn.

Na pracovišti chybějí individuální cvičebny, které by poskytovaly dostatečné soukromí pro konzultace i pro samotné cvičení a v neposlední řadě umožnily využívat moderní postupy a metodiky. Rozdělení jednoho pracoviště do dvou areálů navíc přináší organizační komplikace. Není totiž možné efektivně využívat zdravotnický personál. Zamýšlená investice tak umožní uspokojit daleko více pacientů v kratší době a pracoviště bude schopné konkurovat lépe vybaveným privátním zařízením,“ říká krajský radní pro oblast investic Josef Dvořák.

Ambulance se má přesunout do nynějších prostorů ředitelství, které již v minulosti fungovaly jako ambulance. Ředitelství se proto do doby výstavby nového pavilonu „K“ přestěhuje do mobilních kontejnerů. Do sestavy jedenácti buněk o délce 9 metrů a šířce 2,4 metru se bude vstupovat po ocelovém schodišti. Chybět nebude ani hygienické zázemí.

Celkové investiční náklady budou podle studie 12 milionů korun. Ty Královéhradecký kraj uvolní z Fondu rozvoje a reprodukce pro odvětví zdravotnictví. Předpokládaná doba vlastní realizace je čtyři měsíce a práce by mohly začít ještě letos.