Rada vyhlašuje výběrová řízení na ředitele pěti krajských škol

19. 2. 2019

Rada Královéhradeckého kraje rozhodla o vyhlášení nových konkurzních řízení na pozici ředitelů pěti krajských škol, kterým uplyne šestileté funkční období k 31. července letošního roku. Nové konkurzy se uskuteční koncem dubna. Nástup nových ředitelů se předpokládá 1. srpna 2019.

„Z důvodu uplynutí funkčního období šesti let celkem pěti ředitelů vyhlašujeme nová konkurzní řízení. Přihlášky na pozici ředitele mohou zájemci zasílat do 26. března. Během dubna přihlášky vyhodnotíme a na konci téhož měsíce proběhnou samotné konkurzy,“ okomentovala konkurzní řízení náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

K poslednímu dni v červenci končí již zmíněné funkční období níže uvedeným ředitelům a ředitelkám příspěvkových organizací:

• Ing. Ivo Feistauer – Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Josefa Zemana, Náchod

• Mgr. Bc. Dana Havranová – Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Rychnov nad Kněžnou, U stadionu 1166

• Mgr. Jan Korbelář – Česká lesnická akademie Trutnov – střední škola a vyšší odborná škola

• Mgr. et Mgr. Petr Vojtěch – Střední škola informatiky a služeb, Dvůr Králové nad Labem, Elišky Krásnohorské 2069

• Mgr. Yvona Bůžková – Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště chladicí a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí

Stávající ředitelé příspěvkových organizací se mohou do funkce opětovně přihlásit. Jedním z požadavků je předložení koncepce rozvoje školy na období šest let a znalost školské problematiky a právních předpisů z oblasti školství.