Rada schválila koncepce rozvoje a řízení kulturních příspěvkových organizací

18. 7. 2018

Rada Královéhradeckého kraje schválila koncepce rozvoje a řízení příspěvkových organizací v oblasti kultury na léta 2018 až 2023 těchto příspěvkových organizací: Galerie výtvarného umění v Náchodě, Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, Hvězdárna v Úpici, Regionální muzeum a galerie v Jičíně.

„Na základě ustanovení ve zřizovacích listinách příspěvkových organizací v oblasti kultury s účinností od 1. 1. 2018 zpracovali ředitelé šestiletou koncepci rozvoje a řízení kulturních institucí zřizovaných krajem. Návrh koncepce předložili zřizovateli ke schválení. Obhajoby těchto koncepcí, na které byly zpracovány posudky od externích odborníků pro danou oblast, proběhly ve dnech 9. až 16. května 2018,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, odpovědná za oblast kultury.

„Vzhledem k tomu, že ředitel Galerie moderního umění v Hradci Králové Tomáš Rybička bude uzavírat dohodu o ukončení pracovního poměru k 31. prosinci 2018, nebyla radě předložena ke schválení koncepce rozvoje. Rada kraje schválila vyhlášení výběrového řízení na pozici ředitele této instituce,“ doplňuje náměstkyně.

Na základě předložených koncepcí a ústních pohovorů s řediteli příspěvkových organizací Rada Královéhradeckého kraje schválila tyto koncepce:

Koncepce rozvoje a řízení Galerie výtvarného umění v Náchodě pro léta 2018–2023, ředitel Mgr. Jan Kapusta

Koncepce rozvoje Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové na léta 2018–2023, ředitelka Mgr. Eva Svobodová

Koncepce činnosti a rozvoje Hvězdárny v Úpici, ředitel Ing. Marcel Bělík

Strategický plán Regionálního muzea a galerie v Jičíně 2018–2023, ředitel PhDr. Michal Babík