Problém se mzdami řidičů nemůže kraj vyřešit sám. Stávková pohotovost odborů trvá, termín možné stávky neoznámily

8. 1. 2016

Komentář hejtmana ke schůzce vedení Královéhradeckého kraje se zástupci odborů a zaměstnanců ve veřejné autobusové dopravě. Stávková pohotovost odborů trvá, termín samotné stávky odbory neoznámily.

„Se zástupci odborů jsme si detailně probrali celou situaci. Neustále narážíme na požadavek odborů na zrušení tendru. Pokud bychom na toto přistoupili, porušili bychom zákon a to je pro Královéhradecký kraj nepřijatelné.

Problém se mzdami řidičů je vážný a není to záležitost pouze Královéhradeckého kraje. Je potřeba, aby se celá věc řešila na celostátní úrovni. Proto jsem byl také pozván na schůzku s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou a dalšími zainteresovanými, která se uskuteční začátkem příštího týdne. Chceme jednat, proto o změnách podmínek tendru prozatím Rada na pondělním jednání 11. ledna nerozhodne. K celé věci bude svoláno mimořádné jednání, které by se mělo uskutečnit ve středu 13. ledna,“ řekl po jednání s odbory hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Informace pro občany ohledně možné stávky

Stávková pohotovost odborů podle jejich prohlášení stále trvá. Termín ovšem dosud neoznámily. Královéhradecký kraj se už v tuto chvíli připravuje na to, aby dopady na cestující byly co možná nejmenší. O aktuální situaci budou občané informováni na stránkách Královéhradeckého kraje i ve sdělovacích prostředcích.