Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet

13. 12. 2018

Trutnov dnes hostil mezinárodní konferenci věnovanou dopravě v česko-polském pohraničí. Odborníci z obou zemí tu diskutovali o příležitostech, které přináší rozvoj přeshraniční infrastruktury, i o problémech, s nimiž se musejí potýkat.

"Pro náš region je v rámci česko-polské spolupráce klíčová dostavba dálnice D11. Dva úseky od Hradce Králové se již staví a já věřím, že se brzy dočkáme začátku výstavby u dvou zbývajících úseků ke státní hranici. Velký význam, o kterém se moc nemluví a přitom je skutečně obrovský, má pro rozvoj přeshraničních kontaktů i železnice. Chceme ji dále rozvíjet nejen v oblasti Krkonoš, ale i v návaznosti na oblast Náchodska a Broumovska. Pro rozvoj Královéhradeckého kraje má kvalitní spojení s aglomeracemi Walbrzych a Wroclaw velký potenciál," řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silniční hospodářství, který na konferenci zastupoval Královéhradecký kraj.

Vedle silniční a železniční dopravy se jednalo i o potenciálu dopravy vodní nebo propojování cyklistické infrastruktury.

Videoreportáž můžete zhlédnout zde.

Fotogalerie