Premiér Sobotka s hejtmanem Francem podepsali memorandum ve škodovce

23. 3. 2015

Představitelé vlády i kraje dnes slavnostně podepsali se zástupci závodu Škoda Auto memorandum o spolupráci týkající se průmyslové zóny Kvasiny. V příštích letech se tak dočká zóna výrazného rozšíření a modernizace. Do roku 2018 chce škodovka vytvořit v závodě Kvasiny až 1300 nových pracovních míst.

Premiér Sobotka s hejtmanem Francem podepsali memorandum ve škodovce
Oficiální podpis memoranda proběhl v rámci návštěvy českého premiéra Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France.

Vznik stovek nových pracovních míst v rozšiřované průmyslové zóně není z naší strany jediným pozitivem. Má to i další klady. S rozvojem zóny se plánuje velké množství projektů v oblasti dopravní infrastruktury i zlepšení podmínek v oblasti zdravotnictví nebo školství. Pro kraj to bude znamenat značné finanční náklady ve formě spoluúčasti, ale to k tomu patří. Takové příležitosti se musíme chopit. Královéhradecký kraj zde odvede velký kus práce, kdy bude administrovat vše potřebné kolem vzniku nové průmyslové zóny, organizovat investice dotčených měst a obcí a ponese břímě koordinátora celé investice ve výši téměř tří miliard korun,“ říká hejtman Lubomír Franc.

Kraj sám přispěje stamilionovými částkami třeba na rozvoj dopravní infrastruktury. Investice do silnic, ale i školství a zdravotnictví odsouhlasila též vláda ČR.

Společnost Škoda Auto rozhodně patří k vlajkovým lodím českého průmyslu. Pokud sem hodlá investovat více než sedm miliard korun, je třeba to podpořit i finančně, protože to výrazně zlepší životní podmínky obyvatel,“ dodal premiér Bohuslav Sobotka.

Podpis memoranda bude mít výrazný vliv na komplexní rozvoj oblasti.

V příštích letech bude Škoda dále rozšiřovat a do roku 2018 za tímto účelem investovat více než sedm miliard korun. Dohoda uzavřená s premiérem Sobotkou a českou vládou zaručí podstatné zlepšení rámcových podmínek. Vítáme plánovaná opatření pro zlepšení infrastruktury, které závodu, jeho zaměstnancům i celému královéhradeckému kraji zajistí další silný vítr do zad,“ nechal se slyšet předseda škodováckého představenstva Winfried Vahland.

Fotogalerie