Přejmenování zastávek usnadní cestujícím orientaci

18. 12. 2014

Jednu z prosincových změn, které vypracovalo oddělení dopravní obslužnosti Krajského úřadu, ocení především cestující využívající příměstskou dopravu k cestování do okolí Hradce Králové. V souvislosti se změnou jízdních řádů k 14. 12. došlo k přejmenování některých autobusových zastávek v krajském městě.

„Snažíme se vycházet vstříc cestujícím, kteří využívají krajskou síť veřejné dopravy, a snažíme se jim cestování usnadnit a zpříjemnit. Úprava názvů některých zastávek lidem usnadní orientaci. Tam, kde se nacházela samostatná stanoviště městské hromadné dopravy a spojů jezdících v rámci systému IREDO, došlo k jejich sloučení. Zastávky příměstské dopravy tak převzaly názvy zastávek hradecké MHD,“ vysvětlil náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy.

Nově budou také jízdní řády systému IREDO vylepeny v čekárnách MHD nebo na označnících Dopravního podniku města Hradce Králové. Společné označníky budou opatřeny samolepky s logem IREDO. Vedle dvacítky nových názvů přibyla v jízdním řádu ještě jedna zcela nová zastávka. Změny připravilo oddělení dopravní obslužnosti, které od letošního roku funguje na Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Změny se týkají těchto zastávek v Hradci Králové:

Nadjezd (dosud Dvořákova), Zimní stadion (Fortna), Hotel Garni (koleje), Nový Hradec Králové (kostel), Malšova Lhota, náves (Malšova Lhota), Malšovice, U Čechů (Malšovice), Stará nemocnice (Nezvalova), Heyrovského (odb. nem.), Plačice (Plačice, křiž.), Pouchov, U Lupínků (Pouchov, Rusecká), Pouchov, kostel (Pouchov, ZŠ), Veterinární škola (Pražská), Stoletá (Stoletá I), Ostravská (STS), Na Okrouhlíku (Vocelova), Slatina, zastávka (Slatina), Slatina (Slatina, u Jednoty), Svinary, křižovatka Běleč (Svinárky, odb.), Svinary (Svinary, host.), Sněžka (Ferona)

Nově pak vznikla zastávka Plotiště nad Labem, škola.