Náměstkyně hejtmana Martina Berdychová předávala ocenění

25. 9. 2017

Každoročním vyvrcholením soutěží vyhlašovaných MŠMT a organizovaných Královéhradeckým krajem je setkání nejúspěšnějších řešitelů krajských kol předmětových soutěží vyhlašovaných MŠMT a organizátorů těchto soutěží s představiteli Královéhradeckého kraje. V letošním roce proběhlo toto setkání ve středu 20. září 2017 v zasedacím sále Zastupitelstva Královéhradeckého kraje.

Žáci a studenti, kteří prokázali své znalosti v předmětových soutěžích a stali se v silné konkurenci těmi nejúspěšnějšími, obdrželi za vzornou reprezentaci svých škol Královéhradeckého kraje z rukou náměstkyně hejtmana Martiny Berdychové dárkové karty v hodnotě 2000 korun s možností výběru libovolného zboží firmy Decathlon.

Náměstkyně Berdychová též poděkovala organizátorům a odborným garantům soutěží, pedagogům za práci a čas, který věnují svým žákům při přípravě na soutěže a rodičům podporujícím své děti v těchto aktivitách.

Královéhradecký kraj zajišťuje oblast práce s talentovanými dětmi a mládeží zejména organizováním okresních a krajských kol předmětových, uměleckých a sportovních soutěží vyhlašovaných MŠMT.

V letošním roce bylo oceněno celkem 86 žáků a studentů, kteří prokázali v krajských kolech své velké znalosti a schopnosti v předmětových olympiádách, jazykových soutěžích a ve středoškolské odborné činnosti. Oceněni dárkovým balíčkem byli i žáci, kteří uspěli v ústředních kolech soutěží. Program tohoto setkání obohatilo velmi milé a příjemné vystoupení nadějných zpěváků pod vedením paní učitelky Petry Flígrové ze Základní umělecké školy Opočno. Tečkou za letošním programem tohoto setkání bylo pozvání na slavnostní raut pro všechny účastníky a hosty akce ve foyer zasedacího sálu.

TEXT: Mgr. Martina Svatoňová

předmětové soutěže

předmětové soutěže

předmětové soutěže

předmětové soutěže

předmětové soutěže