Osobnosti kraje může opět nominovat i veřejnost

15. 3. 2018

Královéhradecký kraj bude 8. května v rámci oslav Dne kraje udělovat pamětní medaile hejtmana. V letošním ročníku může osobnosti opět nominovat široká veřejnost, a to až do 15. dubna 2018.

„Loni veřejnost výzvu vyslyšela a během necelého měsíce navrhla na ocenění třicítku osobností z různých oblastí lidské činnosti. Z těchto návrhů jsem vybral třináct jmen a jejich nositelům předal během slavnostního nástupu 8. května pamětní medaili,“ vzpomíná hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán na loňský ročník. Tehdy se do výběru osobnostní mohla veřejnost zapojit poprvé.

Pamětní medaile kraj uděluje už od roku 2013 u příležitosti každoročních oslav Dne kraje 8. května v dopoledních hodinách na hradeckém Pivovarském náměstí.

Během slavnostního ceremoniálu oceňuje hejtman tradičně zhruba dvacítku osobností z různých oblastí lidské činnosti. Může jít o vědce, pedagogy či kulturní pracovníky, sportovce, trenéry, lékaře, výjimečné studenty, účastníky odboje, zasloužilé starosty nebo občany, kteří nezaváhali při záchraně lidského života.

„Mezi námi žije mnoho lidí, na které můžeme být právem hrdí, a zaslouží si naše uznání. O mnohých z nich však prakticky nevíme, proto jsem se rozhodl požádat o pomoc s nominacemi i veřejnost. Už dopředu vím, že výběr z nominovaných bude nesmírně těžký,“ uvedl Jiří Štěpán.

Do návrhu je třeba napsat odůvodnění, proč by měla být daná osoba oceněna, a také telefonický kontakt na nominovaného. Prosíme autora návrhu, aby připsal i kontakt na sebe.

Návrhy na ocenění je možné posílat primárně prostřednictvím e-mailu na adresu hejtman@kr-kralovehradecky.cz nebo eventuálně poštou na adresu krajského úřadu až do úterý 15. dubna 2018.