Od neděle jedou autobusy podle nového jízdního řádu

6. 12. 2017

Cestující veřejnou dopravou mohou od neděle 10. 12. očekávat změny nejen na železnici, ale také u autobusových spojů. Změny reagují na aktuální potřeby cestujících a ve větší či menší míře se týkají všech oblastí Královéhradeckého kraje.

Od neděle jedou autobusy podle nového jízdního řádu
Úpravy jízdního řádu vycházejí vstříc především dětem dojíždějícím do škol. Kvalitnější spojení budou moci využít i zaměstnanci některých podniků a během nadcházející zimní sezony také turisté v Orlických horách,“ říká k nové podobě jízdního řádu první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Kraj posílil například spoje mezi Opočnem a Dobruškou či Rychnovem nad Kněžnou a Kostelcem nad Orlicí. Pro zajištění dopravy na všechny směny v Mladé Boleslavi jsou zavedeny dva spoje mezi Jičínem a Sobotkou. Více víkendových spojů pojede z Nové Paky až do Hradce Králové, posílení se dočká i trasa Hradec Králové – Špindlerův Mlýn. Na Trutnovsku zajistí nový školní spoj dopravu studentů z Královédvorska ke střední škole v Mladých Bukách.

Za finanční spoluúčasti obcí Hostinné, Pilníkov a Chotěvice budou zavedeny nové večerní spoje v pracovní dny a v sobotu mezi Hostinným a Trutnovem. Tyto spoje zajistí dopravu na směny v Trutnově, o sobotách pak spojení za kulturním vyžitím.

Na zimní sezonu dochází k rozšíření nabídky víkendových spojů mezi Deštným v Orlických horách a Šerlichem, stejně tak mezi Olešnicí v Orlických horách a Deštným. Tyto spoje budou jezdit do 2. 4. 2018 o víkendech a státních svátích s výjimkou Štědrého dne.

Přehled všech změn najdete zde.