Od 1. května dochází k mimořádně změně jízdního řádu. Dotkne se cestujících z Rychnovska směrem do Hradce Králové

26. 4. 2017

K mimořádné změně jízdního řádu dochází od 1. května 2017. Aby mohl kraj zabezpečit dopravu školáků z Borohrádku do Týniště, musí být ukončen spoj jedoucí z Rychnova nad Kněžnou do Hradce Králové už v Týništi. Cestující do Hradce Králové mohou využít přestupu na vlak nebo pozdější autobus.

K mimořádné změně je kraj nucen z důvodu potřeby zajistit spoj, který vozí asi 25 dětí z Borohrádku do Týniště nad Orlicí do školy. Jedná se o jeden úsek, který dosud obsluhoval autobus a o náklady na jeho provoz se kraj dělil se soukromou firmou. Ta však už smlouvu vypověděla. Aby mohlo být garantováno, že se děti do školy dostanou, musel být nalezen jiný autobus, který by spoj zajistil. Všechny změny byly projednány s dotčenými obcemi tak, abychom dosáhli společného kompromisu.

Školáci budou nově z Borohrádku do Týniště nad Orlicí odjíždět o 6 minut dříve, tedy v 6:57 namísto původních 7:03.

Spoj 660577/19, který jel z Rychnova nad Kněžnou do Hradce Králové v 5:35, bude nyní nově ukončen v Týništi nad Orlicí, místo aby jel až do Hradce Králové, a obslouží výše uvedený úsek jako školní spoj z Týniště nad Orlicí do Borohrádku a zpět.

Cestující, kteří budou dále pokračovat do Hradce Králové, ale kterých je podle průzkumů kraje přímo z terénu výrazně méně než oněch 25 dětí, které se potřebují dostat do školy, mohou v Týništi nad Orlicí přestoupit na vlak. Rychlík staví v Třebechovicích pod Orebem, v Hradci Králové pak na Slezském předměstí a na hlavním nádraží. Další možností je využít pozdější autobus v trase Vamberk – Hradec Králové, který jede asi o 30 minut později.

V úseku Krňovice – Hradec Králové bude spoj nahrazen prodlouženým spojem 640139/1 linky IREDO 110, který nově bude z Třebechovic pod Orebem prodloužen přes Běleč do Hradce Králové.

Nové jízdní řády a informační leták pro cestující jsou k dispozici ke stažení.

Odkaz na informace v sekci doprava na webových stránkách kraje ZDE.

Soubory ke stažení