Nová brožura nabízí tipy na výlety po Královéhradeckém kraji veřejnou dopravou

10. 7. 2019

Královéhradecký kraj ve spolupráci s Českými drahami vydal brožuru s tipy na výlety, kam se turisté pohodlně dostanou veřejnou dopravou. Na každé stránce naleznou zajímavé místo – třeba zámek Hrádek u Nechanic či Ratibořice a vedle podrobný popis i s mapkou, jak se na místo dopravit. Kniha je k dostání zdarma na celém území kraje.

Nová brožura nabízí tipy na výlety po Královéhradeckém kraji veřejnou dopravou
Stránka z nové informační brožury.

„Touto publikací chceme turistům nabídnout zajímavé tipy na výlety do atraktivních míst v Královéhradeckém kraji, které mohou pohodlně navštívit s využitím vlakové či autobusové veřejné dopravy. Už na cestě k cíli mohou obdivovat půvaby našeho kraje, a to bez nutnosti věnovat se řízení a starostí, kde zaparkovat. V brožuře naleznete návod, kam vyrazit za poznáním, odpočinkem či dobrodružstvím a jak si cestu snadno naplánovat,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček, odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Brožura Tipy na výlety v Královéhradeckém kraji vyšla v nákladu pět tisíc výtisků s rozsahem 88 stran, které obsahují 36 turisticky zajímavých míst v kraji a dvě lokace na polské straně hranice, kam se turisté mohou dostat pomocí přeshraniční dopravy. Ke každému výletu náleží doprovodná mapa s vyznačenými zastávkami a stanicemi veřejné dopravy a místy k navštívení.

„Součástí publikace je i další novinka – logo veřejné dopravy Královéhradeckého kraje. Nové logo budou cestující vídat na autobusech a vlacích, které kraj objednává pro regionální linkovou dopravu, ale právě i na různých publikacích a dokumentech. Nové logo představuje šipku, přes kterou vede část symbolické cesty, se kterou je spojený i nový slogan ‚Propojíme Vaše cesty‘. Stylem a tvarem navazuje na současné logo Královéhradeckého kraje,“ vysvětlil koncept nového loga náměstek Červíček. Nový vizuální styl zahrnuje také veřejnou dopravu objednávanou v rámci integrovaného dopravního systému IREDO.

Publikace je dostupná zdarma na pokladnách Českých drah v 39 železničních stanicích. Brožuru lze vyzvednout i na autobusovém terminálu v Hradci Králové či na vybraných kontaktních místech IREDO (mimo pracoviště Českých drah), a to v Broumově (dopravce P-Transport), Hradci Králové (OREDO), Jičín (BusLine), Vrchlabí (KAD), Trutnov (GW Train Regio), Dvůr Králové – (Arriva VČ) a Hořice (Hořice – CK Europa).

„Už krátce po vydání brožury je o ni velký zájem. V následujících týdnech vyhodnotíme situaci a případně rovnou objednáme dotisk. Věřím, že tato kniha pomůže propagovat veřejnou dopravu a díky dobré návaznosti spojů v našem kraji turisté ušetří během cestování čas, starosti i peníze,“ dodal Martin Červíček.

Fotogalerie