Nejlepší knihovnice roku Královéhradeckého kraje si převzaly čestná uznání

16. 10. 2014

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové hostila včera nejlepší zaměstnance knihoven v kraji. Dobrovolníci z neprofesionálních knihoven i knihovníci z těch profesionálních převzali ocenění Knihovník / Knihovnice Královéhradeckého kraje roku 2014.

Nejlepší knihovnice roku Královéhradeckého kraje si převzaly čestná uznání

Už šestý ročník celokrajského setkání knihovníků regionu se uskutečnil 15. října ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové. V rámci tohoto setkání jsou od roku 2009 udělovány čestné tituly Krajský knihovník/knihovnice roku. „Nejedná se o soutěž, ale o veřejné poděkování a ocenění buď mimořádně dlouhého působení v knihovnictví, nebo příkladné knihovnické práce,“ vysvětluje Eva Semrádová ze Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové.

V kategorii neprofesionální knihovník/knihovnice nominují pověřené knihovny zpravidla jednu knihovnu ze svého obvodu. V kategorii profesionální knihovník/knihovnice podává nominace krajská knihovna, případně jiná knihovna kraje nebo regionální výbor Svazu knihovníků a informačních pracovníků (SKIP). O přidělení čestného titulu rozhoduje každý rok komise složená ze zástupců krajské knihovny a regionálního výboru SKIP.

Seznam oceněných:

V kategorii neprofesionální knihovny:

  • Eva Kloučková – Obecní knihovna Stěžírky, okr. Hradec Králové
  • Libuše Strouhalová – Místní knihovna Skuřina, okr. Jičín
  • Milena Havlová – Obecní knihovna Vlkov, okr. Náchod
  • Pavlína Pleslová – Obecní knihovna Záměl, okr. Rychnov nad Kněžnou
  • Jana Podlipná – Městská knihovna Pilníkov, okr. Trutnov

V kategorii profesionální knihovny:

  • Miroslava Dymáčková – Městská knihovna Vrchlabí
  • Mgr. Věra Škraňková – Městská knihovna Náchod o.p.s.

V letošním roce získala Cenu hejtmana Královéhradeckého kraje za moderní knihovnické a informační služby i Knihovna u Mokřinky Mokré (okres Rychnov nad Kněžnou). Tato knihovna je v krajské soutěži oceněna již podruhé (2009) a znovu je také nominována do celostátní soutěže Knihovna roku. Výsledky celostátního kola budou zveřejněny 16. října 2014.

Nejlepší knihovnice roku Královéhradeckého kraje si převzaly čestná uznání

Fotogalerie