Nadační fond broumovské nemocnice letos věnoval 1,2 milionu korun na nákup nového vybavení

28. 11. 2019

Nadační fond Hospital Broumov, založený městem Broumov, obměňuje postupně vybavení broumovské nemocnice. Letos ji nadační fond pomohl s vybavením za více jak 1,2 milionu korun. Nadačnímu fondu se letos podařilo prozatím vybrat kolem 850 tisíc korun.

„Nemocnice Broumov od nás letos obdržela přístroje do nově zrekonstruovaného pracoviště multidisciplinární jednotky intenzivní péče. Konkrétně se jedná o dva defibrilátory, myčku nástrojů včetně dokončení pracovní linky multioborového pracoviště, 10 kusů odsávacích jednotek včetně pojízdných stojanů a bariatrické lůžko pro těžší pacienty. Také jsme zakoupili motomed, posilovač prstů, pomůcku pro dechovou rehabilitaci i fyzioterapii, sloužící především klientům oddělení lůžek následné péče a mnoho dalšího,“ okomentovala vybavení předsedkyně správní rady Nadačního fondu Hospital Broumov Eva Blažková.

Nadační fond obdobně jako v předchozích letech finančně podporoval i činnost broumovské nemocnice na úseku sociální péče. Čtyři pracovnice několikrát týdně docházejí na oddělení lůžek následné péče a v rámci možností zpříjemňují čas klientům aktivní tvořivou činností, cvičením jemné motoriky, drobným nákupem, dobrým slovem, hudbou a zpěvem.

Nadační fond v průběhu letošního roku získal finanční prostředky na činnost od podporovatelů z regionů Broumovska a Policka. Nejvíce podpořil činnost fondu jeho zakladatel Město Broumov částkou 500 tisíc korun.

Nadační fond navázal na činnost Nadace pro podporu a pomoc Nemocnice v Broumově, která byla založena v roce 1994. Ze získaných zdrojů, zejména od města Broumova a okolních měst a obcí, byla nakoupena řada přístrojů a pomůcek. Ve spolupráci s Podnikatelským klubem Broumovska, obcemi a podnikateli regionu je postupně nakupováno další vybavení, které slouží klientům oddělení interny, jednotky intenzivní péče, především však klientům oddělení lůžek následné péče.

Podrobné informace o činnosti Nadačního fondu Hospital Broumov jsou k nalezení na webových stránkách www.nf-hospitalbroumov.cz. Přispět lze jakoukoliv částkou na číslo účtu 78-8888360207/0100. „Každé podpory si nesmírně vážíme. Je skvělé poznávat lidi, kteří chtějí nezištně pomoci nebo mají pozitivní zkušenosti s péčí v broumovské nemocnici,“ dodala Eva Blažková.