Náchodská nemocnice otevřela moderní radiodiagnostické oddělení

24. 6. 2019

Tři budovy náchodské nemocnice prošly rekonstrukcí za více jak 18 milionů korun. Vznikla zde moderní pracoviště pro rentgen a ultrazvuk. Krajská investice umožní kvalitnější diagnostiku a lepší prostředí pro pacienty.

Nemocnice prostory vybavila novými ultrazvuky, na které získala dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, dále také z vlastního rozpočtu pořídila nový rentgen „Celý ten koncept zapadá do plánu ambulantního provozu, kdy by v budoucnu měl v této části nemocnice vzniknout urgentní příjem. Nové prostory radiodiagnostického oddělení přinesou větší možnosti pro lékaře a pacientům komfortnější prostředí,“ informoval náměstek hejtmana odpovědný za zdravotnictví Aleš Cabicar.

Rekonstrukce radiodiagnostického oddělení začala v říjnu loňského roku. „Z důvodu zachování zdravotnické péče jsme stavební práce rozdělili tak, aby pro potřeby lékařů a pacientů nebyl přerušen provoz rentgenového a ultrazvukového pracoviště. Děkuju zhotoviteli – společnosti CE-ING – a děkuji také krajskému odboru investic, který tento projekt připravil,“ sdělil radní pro investice Václav Řehoř.

Stavební práce se dotkly v budov A, B a D. V prvním nadzemním patře budovy A došlo k přeměně pracoviště ultrazvuku na skiagraf. V jejím druhém nadzemním patře stavbaři opravili podlahy, vznikly zde stropy s novými podhledy a nové svislé lehké příčky. V budově D se pracoviště rentgenu přeměnilo na vyšetřovnu ultrazvuku. Dále zde vzniklo zázemí pro personál a recepce. V budově B v horním areálu nemocnice došlo k drobným stavebním úpravám.

Vedle rekonstrukce radiodiagnostické oddělení v náchodské nemocnici probíhá od června loňského roku první etapa dostavbya modernizaceza 1,3 miliardy korun. Ta by měla být dokončena v roce 2020.

Fotogalerie