Na hradecké Vocelovce seřizují zdarma světlomety

7. 10. 2020

Kontrolu a správné seřízení světlometů u automobilu či motocyklu nabídne zdarma všem řidičům Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Vocelova v Hradci Králové. V rámci preventivně bezpečnostní akce „Vidět a být viděn" mohou řidiči od 12. do 16. října vždy od 8,30 do 13,00 hodin přijet do Centra odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu ve Vážní ulici, kde klasické i nejmodernější světlomety bezplatně pod odborným vedením seřídí žáci školy.

Dopravně bezpečnostní akce „Vidět a být viděn" se zaměřuje na řidiče, chodce a účastníky silničního provozu. Přináší nejenom důležité informace a potřebnou osvětu, ale také praktické rady, jak si správně seřídit světlomety, včetně možnosti jejich bezplatné kontroly. Všem řidičům, kteří přijedou, bude provedena kontrola a seřízení světlometů, a to zcela zdarma. Dílny budou pro tuto akci otevřeny od 12. do 16. října od 8,30 do 13,00 hodin v Centru odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu ve Vážní ulici č. p. 1098 v Hradci Králové na Slezském Předměstí.

Akci podporuje mimo jiné i BESIP a o potřebné know-how se se školou podělila společnost Hella – světový výrobce světlometů a dalších komponent pro automobilový průmysl.

Více informací k celému projektu naleznete na webových stránkách: www.videt-a-byt-viden.cz.