Na rekonstrukci vytížené křižovatky Mileta přispěje finančně i kraj

1. 2. 2016

Krajské zastupitelstvo odsouhlasilo na svém zasedání více než 17milionovou investici do stavebních úprav okolí známé křižovatky v Hradci Králové. Problematické místo, které už dlouho volá po novém dopravním řešení, má konečně doznat velkých změn, aby se ulevilo dopravě na velkém okruhu. Královéhradecký kraj se bude podílet například na úpravách přilehlých komunikací.

Během dvou let by měla odstartovat velká rekonstrukce světelné křižovatky Mileta. S plánem počítá Ředitelství silnic a dálnic. Královéhradecký kraj je vlastníkem přilehlé komunikace, které se bude rekonstrukce dotýkat, a proto se do projektu také zapojí.

Celkem se bude jednat o investici ve výši zhruba 17 milionů korun bez DPH. Pro nás je zásadní, aby se podařilo provázat centrální křižovatku s okolím stavby. Zatím to vypadá, že se to daří, proto nemáme problém přistoupit na tuto spolupráci,“ říká Josef Dvořák, krajský radní pro oblast investic.

Především se jedná o poměrně nákladné úpravy napojení Zborovské ulice včetně dopravního značení a kanalizačních odvodů. Neméně důležitá je komunikace pro výjezd zdravotnické záchranné služby,“ doplňuje Karel Janeček, náměstek hejtmana a radní pro dopravu.

Královéhradecký kraj je jedním ze tří subjektů, které budou finančně zajišťovat výstavbu. Dalšími jsou Ředitelství silnic a dálnic a statutární město Hradec Králové. Nejvyšší měrou se bude na investici podílet ŘSD, protože komunikace je majetkem státu. Celkové náklady na vybudování nové podoby křižovatky přesáhnou 225 milionů korun. S realizací stavby se počítá v roce 2018, či 2019.