Ledecká pojede obří slalom ve Špindlu!

6. 6. 2018

Parádní jízda v obřím slalomu Ester Ledecké bude k vidění ve Špindlerově Mlýně, kde se 8. až 9. března 2019 pojede Světový poháru žen v alpských disciplínách. Radní pro oblast cestovního ruchu a regionálního rozvoje Pavel Hečko dnes jednal na krajském úřadě se zástupci Svazu lyžařů o možnostech finanční podpory ze strany kraje.

Ledecká pojede obří slalom ve Špindlu!

Radní Pavel Hečko (na fotce vlevo) jednal se zástupci Svazu lyžařů České republiky.

„Světový pohár v alpských disciplínách je významná světová sportovní událost a kraj by v ní měl sehrát partnerskou roli. Udělám maximum, aby kraj podpořil tuto akci, která svým významem přesahuje do rozvoje cestovního ruchu, což je jedna z priorit našeho kraje,“ říká radní Hečko.

„Alpské lyžování patří mezi nejmasovější sporty. Závody ve Špindlerově Mlýně musí mít exkluzivní úroveň a jméno Ledecké podpoří zájem o tuto akci nejen mezi českými sportovními fanoušky, ale i zajistí zvýšenou pozornost zahraničních návštěvníků a médií,“ vysvětluje prezident Svazu lyžařů České republiky Lukáš Sobotka.

V průběhu světového poháru se pořadatelé zaměří také na doprovodné programy, které se budou odehrávat v celém Špindlerově Mlýně. Hudební vystoupení, sportovní akce zaměřené hlavně pro rodiny s dětmi, výstava fotografií dokumentující začátky Ester Ledecké právě ve Špindlu budou zajímavým doplněním celých závodů.

„Kopec máme pěkný, teď už zbývá přát si dostatek sněhu, skvělé počasí a perfektní organizační zajištění celé akce,“ dodává Sobotka.