Labská stezka je nejoblíbenější cyklostezkou v Německu

17. 3. 2017

Labská stezka je nejoblíbenější cyklostezkou v Německu a na žebříčku oblíbenosti strmě stoupá i její český úsek. Dle průzkumu německého cykloklubu „ADFC-Travelbike Radreiseanalyse 2017“, který byl minulý týden zveřejněn na veletrhu cestovního ruchu ITB Berlín 2017, je již pátou nejoblíbenější cyklotrasou Němců v zahraničí.

Labská stezka je nejoblíbenější cyklostezkou v Německu

Podíl na úspěchu Labské stezky nese i Královéhradecký kraj, jehož oddělení regionálního rozvoje soustavně spolupracuje s koordinátory projektu. „Královéhradecký kraj dlouhodobě podporuje dálkovou cykloturistiku, a to prostřednictvím schválené nadregionální strategie v oblasti cyklo, in-line a bike produktů, která je realizována díky finanční podpoře z grantového programu. Těší nás úspěchy Labské stezky a jsme velice rádi, že se naše oddělení regionálního rozvoje na jejím společném marketingu již několik let aktivně podílí,“ řekl krajský radní Pavel Hečko, do jehož gesce spadá regionální rozvoj, evropské granty, dotace a cestovní ruch.

Kromě výše zmíněného ocenění německého cyklokubu radost přineslo i ocenění agentury CzechTourism pro nejlepší příklad spolupráce na česko-německém turistickém produktu. Cenu předanou v rámci českého galavečera na ITB Berlín převzal koordinátor Labské stezky v ČR, Daniel Mourek a zástupce Hospodářských komor Labe-Odra Martin Dittmer z rukou ředitelky agentury CzechTourism Moniky Palatkové a velvyslance ČR v SRN Tomáše Jana Podivínského.

Labská stezka získala prvenství nejoblíbenější cyklostezky u německých cykloturistů a i letos figuruje jako nejčastější plánovaný cíl německých cykloturistů. U zahraničních cyklotras poskočila česká část Labské stezky na 5. místo mezi nejoblíbenějšími cyklotrasami německých cykloturistů v zahraničí. Labská stezka splňuje základní atributy pro úspěšnou stezku, vedle společné koordinace marketingu především kombinaci městské turistiky, kulturní dovolené a aktivní dovolené (ve spojení např. s pěší turistikou).