Královéhradecký kraj získal 1. místo v národní soutěži Chytrá města pro budoucnost

18. 6. 2018

Ve středu večer si zástupci Královéhradeckého kraje a Centra investic, rozvoje a inovací převzali ocenění za 1. místo v národní soutěži Chytrá města pro budoucnost – MODEL SMART CITY 2018 za strategii „Královéhradecký kraj chytrý region“.

Královéhradecký kraj získal 1. místo v národní soutěži Chytrá města pro budoucnost

Ředitel CIRI Lukáš Korych, vedoucí odboru regionálního rozvoje, grantů a dotací Ivana Kudrnáčová, radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu Pavel Hečko, vedoucí oddělení rozvoje a inovací CIRI Zita Kučerová.

Královéhradecký kraj získal 1. místo v národní soutěži Chytrá města pro budoucnost

Předávání ceny bylo součástí Galavečera CZECH TOP 100, který se uskutečnil ve Španělském sále Pražského hradu. Galavečer CZECH TOP 100 je tradičním vyvrcholením všech aktivit projektu CZECH TOP 100. Tento večer se sešli top manažeři nejvýznamnějších firem, představitelé vlády, jakož i dalších institucí a ostatní odborná ekonomická veřejnost, aby byli svědky předávání a vyhlašování několika ocenění.

Představen byl po čtyřiadvacáté „Žebříček 100 nejvýznamnějších firem ČR“, předána ocenění za mimořádné výsledky za rok 2017, vyhlášen Ambasador ČR a předána cena Smart Cities.

„Zisk tohoto oceněné nás všechny velmi překvapil. Do soutěže se totiž není možné přihlásit, ale o nominovaných a oceněných rozhoduje čtyřicetičlenná nezávislá porota odborníků. Náš úspěch je důkazem, že vize 'Královéhradecký kraj Chytrý region' je v České republice již známý pojem. Je důkazem, že vše, co Královéhradecký kraj ve spolupráci s CIRI dělá na poli chytrých řešení, je odborníky kladně hodnoceno,“ říká Pavel Hečko, radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu.

Podle ředitele Centra investic, rozvoje a inovací Lukáše Korycha je toto ocenění zároveň velmi zavazující: „Udělení ceny vnímám zejména jako ocenění práce na konceptu 'chytrého regionu', přičemž poděkování v této věci patří zejména týmu oddělení regionálního rozvoje a inovací pod vedením Zity Kučerové. Zároveň pevně věřím, že neusneme na vavřínech a budeme vizi Chytrého regionu dále úspěšně rozvíjet.“