Královéhradecký kraj zamítl další námitky na autobusový tendr

26. 7. 2019

Radní Královéhradeckého kraje rozhodli o zamítnutí dalších dvou námitek na výsledek veřejné zakázky na zajištění veřejné linkové dopravy v regionu. Kraj již rozhodl o výběru dopravců pro osm oblastí soutěže. Současně s tím kraj obdržel oznámení o zahájení dalšího řízení na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Rada kraje dnes rozhodla o zamítnutí dalších dvou námitek na veřejnou soutěž na zajištění autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji. Doposud jsme takto vypořádali všech devět námitek, které nám byly doručeny. Zároveň s tím kraj obdržel oznámení o zahájení dalšího řízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček.

Královéhradecký kraj v zadávacím řízení rozhodl ve všech osmi oblastech o výběru dodavatelů, přičemž ve třech oblastech, kde dopravci doložili všechny potřebné dokumenty, již odeslal oznámení o výběru dodavatele. V ostatních pěti oblastech oznámení o výběru dodavatele odešle poté, co obdrží a posoudí originály nebo ověřené kopie dokladů o kvalifikaci od vítězů v jednotlivých oblastech.

Seznam vítězných dopravců:

  • Broumovsko – Konsorcium – Broumovsko (sdružení spol. CDS Náchod a P-Transport)
  • Náchodsko – CDS Náchod
  • Novoměstsko – Konsorcium – Novoměstsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Trutnovsko – Konsorcium – Trutnovsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Královédvorsko – BusLine KHK
  • Jičínsko – BusLine KHK
  • Rychnovsko – Konsorcium – Rychnovsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Hradecko – BusLine KHK
Nové smlouvy cestujícím přinesou vyšší komfort během přepravy. Průměrné stáří vozidel bude maximálně 6 let a v jejich výbavě bude například i klimatizace nebo možnost internetového připojení a USB porty pro nabíjení mobilních telefonů. Další novinkou bude také sjednocení vzhledu autobusových zastávek,“ dodal náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.