Královéhradecký kraj vydal nové turistické brožury, čtenářům v nich představí to nejzajímavější z regionu

18. 10. 2016

Celkem osm nových brožur, které využijí nejen turisté a cestovatelé, vydal Královéhradecký kraj tento podzim. Na jejich tvorbě se podíleli pracovníci oddělení regionálního rozvoje spolu s kolegy z úseku cestovního ruchu. Výsledek této několikaměsíční práce spatřit světlo světa na začátku října.

„Myslíme si, že výsledek opravdu stojí za to, a že se návštěvníci našeho regionu mají na co těšit. Do rukou se jim dostane celkem osm nových brožurek s rozličnou tematikou zpracovanou podle zájmu cestovatelské veřejnosti,“ sdělila vedoucí úseku cestovního ruchu Vlasta Kratochvílová.

Turisté i další zájemci si tak budou moci přečíst o zajímavostech zdejšího kulturního života, hradech, zámcích, církevních a technických památkách, či dokonce o lidové a moderní architektuře. „Pamatovali jsme také na gurmány, a právě pro ně jsme sepsali brožuru o gastrospecialitách včetně lokálních receptů z našeho kraje. Pozornost jsme věnovali také letním a zimním netradičním zážitkům nejen pro sportovce. Souhrn největších lákadel v území potom přibližuje brožura Top atraktivity Královéhradeckého kraje“ dodala Kratochvílová.

O geografii, historii, administrativním členění a jednotlivých odvětvích z různých sektorů státní správy se čtenáři dočtou v další samostatné brožuře Regionální rozvoj. Všechny brožury jsou zpracované také v anglickém, německém a polském jazyce.

Královéhradecký kraj vydal nové turistické brožury, čtenářům v nich představí to nejzajímavější z regionu

Zdroj: Úsek cestovního ruchu Královéhradeckého kraje