Královéhradecký kraj ocenil příslušníky složek IZS

9. 5. 2022

Královéhradecký kraj v neděli 8. května symbolicky na Den vítězství ocenil příslušníky složek integrovaného záchranného systému. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně před krajským sídlem na Pivovarském náměstí v Hradci Králové.

Do textu

Pět desítek hasičů, policistů a záchranářů si přišlo převzít ocenění ať už za dlouholetou službu regionu a jeho obyvatelům, aktivní a obětavou činnost v rámci sboru nebo například za práci při likvidaci následků epidemie ptačí chřipky.

„Chci vám poděkovat za vaše každodenní nasazení, kdy pomáháte, chráníte a zachraňujete životy obyvatel nejen našeho regionu a při jakékoliv neočekávané události jste vždy tam, kde je to potřeba. Děkuji vám za to, že my, občané se na vás můžeme spolehnout kdykoliv je nejhůř, protože víme, že vy tady budete. Obrovské poděkování ale patří také vašim rodinám, které za vámi stojí a umožňují vám takto náročná povolání vykonávat, a přeji proto vám všem, abyste se za všech okolností za nimi ve zdraví vrátili domů,“ řekl během ceremoniálu hejtman Martin Červíček, který společně s prvním náměstkem Pavlem Bulíčkem a řediteli jednotlivých složek ocenění předal.

Kromě členů IZS si krajské ocenění převzal také Jakub Vejvoda. Jakub je příkladem toho, že si lidé umí navzájem pomáhat. Před časem to byl právě Jakub, kdo zachránil životy dvou lidí po havárii osobního vozidla, které těsně po tom, co je vytáhl z vozu, začalo hořet. Za záchranu života Jakuba Vejvodu kraj ocenil Medailí Královéhradeckého kraje I. stupně.

Fotogalerie