Kraj jednal o budoucím memorandu s odbornými hospodáři

4. 11. 2020

Zástupci okresních mysliveckých spolků v Trutnově, Náchodě, Hradci Králové a zástupci Východočeského rybářského svazu ve spolupráci s Lesnicko dřevařským vzdělávacím institutem zahájili společné jednání o vzájemné spolupráci s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje. Cílem setkání bylo vytvoření platformy spolupráce mezi jednotlivými odbornými hospodáři a krajským úřadem.

„Myslivci a rybáři jsou velmi důležití zástupci spolkového života a to nejen na vesnicích. Pro přírodu a krajinu přinášejí velké množství poctivé práce, často bez národu na jakoukoliv odměnu. Vítám, že nově vzniklou platformou spolupráce se myslivci a rybáři zařadí spolu s hasiči k organizacím, které budou se zástupci kraje pravidelně spolupracovat,“ říká Jiří Štěpán, hejtman Královéhradeckého kraje.

Jednáním o budoucí spolupráci dostávají spolky působící v Královéhradeckém kraji možnost efektivně rozvíjet a prezentovat svoji činnost a to nejen ve vztahu k veřejnosti.

„Činnost myslivců chceme ve spolupráci s krajským úřadem nadále rozvíjet, máme zájem o představení naší práce ve směru k veřejnosti. Pro děti a mládež, chceme připravit spoustu volnočasových aktivit, které děti zavedou nejen do lesa. Jsme rádi, že nám vedení kraje v těchto aktivitách podává pomocnou ruku,"zmiňuje předseda Okresního mysliveckého spolku v Náchodě Petr Urban.

„Naše činnost zahrnuje nejen práci v rybářském sektoru, péči o ryby a vodní toky. Naši členové pořádají mnoho aktivit pro veřejnost, na kterých se může blíže seznámit s činnosti rybáře během celého roku. Podporou ze strany Královehradeckého kraje si vážíme a budeme ji nadále rozvíjet,“ uvádí Pavel Vrána z Českého rybářského svazu.

„Lesnicko dřevařský vzdělávací institut byl zprostředkovatelem setkání odborných hospodářů v krajině a zástupců vedení kraje. Práce všech spolků utváří hodnoty, které jsou v dnešní době nezastupitelné a je potřeba je podporovat,“ uzavírá Kamil Zahradník, ředitel lesnicko dřevařského vzdělávacího institutu

ZDROJ: Lesnicko dřevařský vzdělávací institut

Fotogalerie