Krajské nemocnice začnou očkovat nejpozději 11. ledna

31. 8. 2021

Královéhradecký kraj připravuje strategii pro očkování v rámci minimálně pěti velkých očkovacích center, která vzniknou v regionu v průběhu března. Nicméně už od minulého týdne probíhá očkování v hradecké fakultní nemocnici, ke které se připojí krajské nemocnice.

Vedle hradecké fakultní nemocnice, která již očkovat začala minulý týden, budeme nejpozději od 11. ledna očkovat v pěti krajských nemocnicích v Jičíně, Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem. Zájem projevila také nemocnice ve Vrchlabí, se kterou teď dojednáváme podrobnosti,“ sdělil hejtman Martin Červíček.

V Královéhradeckém kraji by tak mohlo být v provozu celkem sedm očkovacích míst. Hradecká fakultní nemocnice začala očkovat v sobotu ráno. Za víkend vakcínu dostalo více než 340 lidí, převážně zdravotníků nemocnice.

Předpokládáme, že v prvním čtvrtletí postupně oočkujeme primárně zdravotníky, rizikové pacienty, pracovníky a seniory v sociálních zařízeních. Očkování další veřejnosti plánujeme zahájit zřejmě ještě v průběhu prvního čtvrtletí roku podle objemu vakcín, které bude mít Královéhradecký kraj k dispozici. Na první čtvrtletí máme v současné době přislíbeno zhruba 62 tisíc vakcín a netrpělivě očekáváme další větší objemy vakcín, které bychom měli obdržet ke konci března,“ doplnil radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink.