Krajská záchranka bude mít od 1. března nového ředitele. Stane se jím Libor Seneta

21. 11. 2017

Zdravotnickou záchrannou službu Královéhradeckého kraje čeká od 1. března následujícího roku změna vedení. Dosavadního ředitele Jiřího Maška vystřídá v čele krajských záchranářů Libor Seneta, současný náměstek ředitele pro léčebně preventivní péči. Mašek odstoupí 28. února 2018. Důvodem je jeho zvolení do funkce poslance Parlamentu ČR.

Děkuji panu doktoru Jiřímu Maškovi za vybudování jedné z nejprogresivnějších záchranných služeb, jaké naše republika má. Královéhradecká zdravotnická záchranná služba má nepostradatelnou úlohu ve fungování celého systému krajského zdravotnictví a já věřím, že pod vedením pana doktora Libora Senety bude i nadále stejně úspěšná,“ uvedl náměstek hejtmana Aleš Cabicar odpovědný za krajské zdravotnictví.

Jiří Mašek skončí ve funkci ředitele ZZS KHK 28. února 2018. Důvodem je získání mandátu v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, s čímž nejde skloubit časově náročná práce ředitele. Na jeho místě ho vystřídá Libor Seneta, který v hradecké záchrance působí na pozici náměstka pro léčebně preventivní péči od května 2010, od roku 2015 zde zastává rovněž funkci zdravotnického ombudsmana.

Krajská záchranka bude mít od 1. března nového ředitele. Stane se jím Libor Seneta

MUDr. Libor Seneta, náměstek ředitele pro léčebně preventivní péči