Kraj zvýší bezpečnost veřejných prostranství

11. 9. 2020

Královéhradecký kraj díky prostředkům z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky zvýší ochranu a zabezpečení veřejných prostranství, takzvaných měkkých cílů. Dotaci za více jak jeden milion korun použije na pořízení mobilních bezpečnostních prvků pro tři města v regionu.

Kraj zajistí bezpečnost na školách a veřejných prostranstvích

„Zvýšením bezpečnosti takzvaných měkkých cílů se ve spolupráci s ministerstvem vnitra zabýváme dlouhodobě. Na základě již vytvořených bezpečnostních plánů dojde k pořízení betonových a celokovových bezpečnostních zábran, reflexních kuželů a silničních mobilních bariér. Těmito kroky chceme eliminovat potenciální bezpečnostní rizika veřejných prostranství i v souvislosti s loňským útokem v ostravské nemocnici,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán s tím, že bezpečnostní prvky poputují do Hradce Králové, Rychnova nad Kněžnou a Nového Města nad Metují.

V letošním roce si kraj nechá vyhodnotit ohroženost a vypracovat bezpečnostní plány pro další prostranství, konkrétně pro prostor hradeckého Masarykova náměstí a prostor před koupalištěm Flošna a Všesportovním stadionem v Hradci Králové. Náklady za vyhotovení těchto dokumentů dosahují téměř 200 tisíc korun a taktéž je hradí dotace ministerstva vnitra.