Kraj pomůže s přípravou úsporných projektů

17. 8. 2016

Rada Královéhradeckého kraje schválila uvolnění finančních prostředků na přípravu projektových záměrů, které přinesou snížení provozních výdajů dalších dvou krajských příspěvkových organizací. O peníze z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) se tak budou moci letos ucházet Léčebna dlouhodobě nemocných v Hradci Králové a Střední průmyslová škola sochařská a kamenická v Hořicích.

Projekty na snížení energetické náročnosti budov mohou v aktuální výzvě OPŽP získat 40 procent z uznatelných nákladů.

Léčebna dlouhodobě nemocných usiluje o obnovu obvodového pláště budovy a výměnu špaletových dřevěných oken. Zateplit své sídlo chce také sochařská škola v Hořicích. Tato opatření mají zásadní dopad na výdajovou stránku rozpočtů krajských organizací, a proto se snažíme je v rámci našich možností podporovat. Na projektovou přípravu dvou zmíněných akcí uvolnil kraj zhruba půl milionu korun,“ uvedl radní Josef Dvořák, který je odpovědný za oblast investic.

Obě projektové dokumentace jsou již zpracované a budou povinnými přílohami žádostí, které musejí být podány nejdéle do 20. 12. tohoto roku. Celková alokace ve výzvě OPŽP dosahuje tří miliard korun.