VIDEO: Kraj ocenil příkladnou spolupráci škol a zaměstnavatelů

16. 11. 2015

Výsledky druhého ročníku oceňování spolupráce škol a firem byly vyhlášeny dnes odpoledne v královéhradeckém kongresovém centru Aldis. K již zavedenému ocenění „Firma škole“ nově přibyla obdoba s názvem „Škola firmě“. V každé z obou kategorií vybrala komise ze 14 nominovaných 5 oceněných.

Kraj ocenil příkladnou spolupráci škol a zaměstnavatelů
V pětici nejlepších firem je Agrochov Stará Paka, a.s., KASPER KOVO s.r.o., Lesy České republiky s.p., SECO GROUP a.s. a IVECO Czech Republic a.s.

Mezi školami byly oceněny SPŠ elektrotechniky a informačních technologií Dobruška, SPŠ kamenická a sochařská Hořice, SPŠ Trutnov, SPŠ, SOŠ a SOU Hradební v Hradci Králové a SPŠ Hronov.

Nejdříve jsme začali s oceňováním firem, které spolupracují se středními školami. Setkali jsme se s velice sympatickou odezvou, a proto jsme se rozhodli ocenění rozšířit právě o školy. Jejich nominace vzešly od samotných firem, což dokazuje, že spolupráce je prospěšná oboustranně. Na větší provázanost vzdělávací sféry s praxí se budeme zaměřovat i nadále,“ řekla krajská radní pro oblast školství Táňa Šormová.

Vedle ní zasedli v komisi i zástupci krajského úřadu a Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje. Právě od hospodářské komory nápad na oceňování kooperace škol a firem vzešel. I tentokrát si ocenění převzali plastiky rukou z dílny Střední průmyslové školy sochařské a kamenické v Hořicích, které mají spolupráci symbolizovat.