Končí další tendry na projekty ucházející se o injekci ze SFDI

27. 3. 2015

Rekonstrukce silnice z Voděrad do Záhornice, opěrných zdí v Lamperticích nebo mostu ve Slatině nad Úpou. To jsou jen některé z projektů ucházejících se aktuálně o finanční podporu Státního fondu dopravní infrastruktury a majících vybraného zhotovitele.

Královéhradecký kraj nezmeškal žádost o dotace na silnice nižších tříd

Silnice III/32 830 bude na průtahu obcí Mlýnec na Jičínsku a v jejím okolí opravena v délce více než pěti kilometrů za částku převyšující 25 milionů korun. Nákladná bude i rekonstrukce silnice II/320.

Silnice druhé třídy mezi Voděrady a Záhornicí na Rychnovsku je dlouhodobě v nevyhovujícím stavu. Hodláme ji proto opravit v délce téměř čtyř kilometrů. Její výškové a šířkové poměry zůstanou téměř zachovány,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Janeček odpovědný za oblast dopravy s tím, že náklady na tuto akci přesáhnou 18 milionů korun.

V obci Lampertice na Trutnovsku je v důsledku sesuvu nutné stabilizovat svah a dále opravit dvě opěrné zdi. Zeď oddělující těleso komunikace od Lampertického potoka bude nutné demolovat a zcela nahradit. Druhá zeď bude v souvislosti se zpevněním násypu komunikace zrekonstruována. Úpravy se dotknou i vozovky silnice třetí třídy, ale její šířkové ani výškové poměry se nezmění. Hodnota zakázky dosahuje částky 10 milionů.

Opravena má být i silnice třetí třídy mezi Myštěvsí a Petrovicemi na Hradecku, jejíž povrch je v havarijním stavu. Oprava půlkilometrového úseku vyjde na 8,6 milionu.

Ve Slatině nad Úpou si stavbaři převezmou do péče most, přes který vede silnice III/30 43. Kromě mostního tělesa projde opravou i vozovka v délce 116 metrů. Práce si vyžádají 14 milionů korun.

U všech uvedených zakázek je uplatněna takzvaná odkládací podmínka, podle níž je realizace závislá na přidělení finančních prostředků z dotačních titulů. Královéhradecký kraj zařadil tyto projekty do prvního balíčku žádostí o podporu ze SFDI, který předložil 12. března.