Klauni ovládli náměstí, začala Náchodská Prima sezóna

14. 5. 2018

Od pondělí žije Náchod už 21. ročníkem festivalu studentské tvořivosti Náchodská Prima sezóna. Diváky čekají hudební, divadelní, literární i filmové zážitky, každý den se konají koncerty, workshopy i představení. Festival končí v pátek 18. května.

Klauni ovládli náměstí, začala Náchodská Prima sezóna

Úvod festivalu oživila street show divadelní improvizační skupina „Paleťáci“ z Pardubic nebo ostravská kapela Fíha. V pondělí večer si návštěvníci v rámci jazzového večera mohou poslechnout Swingband Jana Matouška z Prahy, který vystoupí od 19 hodiny v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě.

„Náchodská Prima sezóna je podle amerických zákonů plnoletá, takže si na oslavu může dát i nějaké ty bublinky. Ale za to, že se tento festival dočkal svého 21. ročníku, bych chtěl poděkovat jeho organizátorům i vedení Náchoda a starostovi Janu Birkemu. Bez pomoci ze strany kraje i města by se mnoho záslužných a úžasných akcí nemohlo konat,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán během pondělního zahájení festivalu.

Klauni ovládli náměstí, začala Náchodská Prima sezóna

Festival pořádá obecně prospěšná společnost Náchodská Prima sezóna za přispění města Náchoda, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR a Královéhradeckého kraje. Hlavním partnerem festivalu se v letošním roce stala společnost innogy. Patronem festivalu je již třetím rokem herec a režisér Ondřej Kepka, který bude osobně přítomen, jak při zahájení, tak i při ukončení festivalu a předání cen soutěžícím.

Festival nabídne řadu workshopů a dílen v oborech jako jsou fotografie, divadlo, hudba a tanec. Za zmínku stojí např. divadelní workshop improvizace pod vedením známé herečky Simony Babčákové a hudební vystoupení v beatboxu, kde se představí dvojnásobný mistr ČR v beatboxu Tiny Beat.

Nedílnou součástí festivalu je Dětská Prima sezóna, kde se vystoupí děti z mateřských a základních škol královéhradeckého regionu.

Klauni ovládli náměstí, začala Náchodská Prima sezóna

Součástí závěrečného dne festivalu bude tzv. Prímový den hudebně divadelní festival pro hendikepované studenty ve spolupráci s Praktickou školou ZŠ a MŠ Josefa Zemana v Náchodě. Tečkou za festivalovým týdnem bude hudební rockový večer na venkovním pódiu na Masarykově náměstí.

Poděkování patří samozřejmě všem sponzorům a partnerům, bez kterých by nebylo možné celou akci zrealizovat.

Kompletní program naleznete na stránkách festivalunebo v příloze tohoto článku.

Soubory ke stažení