Jičínské muzeum se v dubnu promění v imaginární konírnu

26. 3. 2018

Jičínské muzeum se intenzivně připravuje na hlavní výstavu roku, která bude souviset s Divadlem bratří Formanů. Výstava „Konírna imaginární“ se uskuteční od 13. dubna do 16. září letošního roku. Výstava je putovní a každá její verze se od předchozích liší tím, že je adaptována do nového prostoru a právě v tom tkví její jedinečnost. Pro jičínskou instalaci v konírně se hlavním tématem stává právě kůň.

Jičínské muzeum se v dubnu promění v imaginární konírnu

V galerii ožije tajuplný divadelní a výtvarný svět, který návštěvníky všech generací pozve na výpravu do nitra tvůrčí fantazie. Dospělí zde na chvíli zapomenou, kolik jim je let, a děti přestanou závidět rodičům, že už jsou dospělí.

Koordinátor výstavy Matěj Forman ve spolupráci se skupinou výtvarníků zabydlí prostor bývalé konírny nepřeberným množstvím příběhů zakletých v divadelních dekoracích, loutkách, nápaditých předmětech a hrách. V nejbližších dnech se uskuteční náročná instalace výstavy v prostorách bývalé konírny.

Během výstavy je připraven doprovodný program. Školy se mohou těšit na komponované pořady, které představí koně Albrechta z Valdštejna, koně v archeologických nálezech Jičínska anebo třeba motiv koně v muzejních sbírkách výtvarného umění.

Soubory ke stažení

  • Plakát (pdf, 419 kB, 26.3.2018)