Inovativní pedagogické fórum přinese nové informace a nápady do výuky

8. 10. 2019

Královéhradecký kraj pořádá pro ředitele a učitele základních a středních škol Inovativní pedagogické fórum zaměřené na finský model efektivního vzdělávání, strategii vzdělávací politiky České republiky do roku 2030 a řadu workshopů a diskuzí i z dalších zahraničních systémů v oblasti školství. Akce, kterou zaštítila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, se koná v budově krajského úřadu ve středu 16. října.

Pedagogické fórum je zaměřeno na získání nových poznatků, informací a nápadů v oblasti vzdělávání. Školu je potřeba vnímat jako živou komunitu, která má ve svém centru své pozornosti všestranný rozvoj žáků, aby se cítili ve škole šťastni a byli dobře připraveni na svoji budoucnost.

Mezi přednášející patří Susanna Backman, ředitelka školy a poradkyně v oblasti vzdělávání z Finska, Irena Dvořáková, lektorka katedry didaktiky fyziky z pražské Karlovy univerzity, Michal Orság, ředitel společnosti EDUkační Laboratoř a propagátor formativního oddělení, Daniel Pražák, absolvent Charles University a místopředseda Iniciativy Otevřeno a Radko Sáblík, ředitel Smíchovské střední průmyslové školy.

Inovativní pedagogické fórum je určeno pro ty pedagogy, kteří chtějí jít cestou autonomního a zodpovědného rozvoje a je pořádáno v rámci projektu Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji ve spolupráci s Magistrátem města Hradcem Králové.