Hradecká Štefánikovka získává světové renomé

29. 6. 2020

Náměstkyně pro školství Martina Berdychová poděkovala pedagogům a žákům z Vyšší odborné školy a Střední školy ve Štefánikově ulici v Hradci Králové za skvělou reprezentaci Královéhradeckého kraje v Berlíně a za úspěch při tlumočení výukových bloků pro žáky prvního stupně základních škol v pořadu UčíTelka do znakového jazyka.

Hradecká Štefánikovka získává světové renomé

„Chci vám všem velice poděkovat. Nejen za skvělou reprezentaci kraje v zahraniční a za pomoci při tlumočení v České televizi, ale i za to, že to nevzdáváte. Letošní školní rok byl podivný a velmi náročný. Vážím si práce, kterou děláte skvěle a s nadšením a jste dobrým příkladem pro ostatní,“ uvedla náměstkyně Berdychová

Pedagogové z hradecké Štefánikovy školy pro děti s vadami sluchu úspěšně vstoupili do programu České televize UčíTelka krátce po jeho spuštění. Živě tlumočili do českého znakového jazyka výukové bloky pro žáky prvního stupně základních škol, které každý den televize vysílala na programu ČT 2.

Učitelé školy, kterou kraj zřizuje, tak umožnili ve spolupráci dramaturgií Zpravodajství České televize neslyšícím dětem živě sledovat tento vzdělávací projekt v době uzavření škol. Takto tlumočili 55 z celkových 66 odvysílaných dílů.

Velké renomé si žáci a pedagogové ze Štefánikovy školy získali také na českém velvyslanectví v Berlíně. Zástupci Královéhradeckého kraje zde připomněli výročí vzniku samostatného Československa a na velvyslanectví prezentovali Českou republiku. Raut pro téměř 800 diplomatů a pozvaných hostů se postarali právě žáci z hradecké „Štefánikovky“. Navzdory nečekaným obtížím, hostů přišlo násobně více, než byly maximální odhady, vše zvládli s naprostým přehledem a ohlasy spokojených strávníků byly víc než pozitivní. Obsluhu s naprostým přehledem a profesionalitou zajistili středoškoláci z Nového Města nad Metují.

Fotogalerie