Hledá se ředitel či ředitelka Muzea východních Čech v Hradci Králové

21. 7. 2017

Rada Královéhradeckého kraje odsouhlasila vyhlášení výběrového řízení na post ředitele nebo ředitelky Muzea východních Čech v Hradci Králové. Zájemci mohou podávat svou přihlášku do 15. září 2017 do 13 hodin.

Uchazeči na pozici ředitele nebo ředitelky muzea mají téměř dva měsíce na to, aby nám spolu se svou přihláškou zaslali i návrh koncepce řízení organizace a návrh koncepce rozvoje Muzea východních Čech na budoucí šestileté období,“ řekla k vyhlášenému výběrovému řízení náměstkyně hejtmana odpovědná za oblast kultury Martina Berdychová.

Mezi dalšími požadavky na uchazeče je vysokoškolské vzdělání, praxe v oboru je pak výhodou. Dále musí mít uchazeč základní přehled o ekonomických zásadách řízení příspěvkové organizace, praxe na vedoucím místě příspěvkové organizace v oblasti kultury je opět výhodou. Stejně tak bude výhodou pro uchazeče i orientace v oblasti dotační politiky státu, Evropské unie a dalších subjektů. Zároveň je v požadavcích na uchazeče uvedena znalost právní problematiky v oblasti kultury a muzejnictví. „Strukturovaný životopis s přehledem dosavadních zaměstnání a praxe, členství v orgánech profesních organizací nebo odborných komisích, publikační činnosti a jiných aktivit v oboru, včetně dalších povinných náležitostí uvedených v podmínkách výběrového řízení, musí zájemci odevzdat nejdéle do 15. září 2017 do 13 hodin na krajský úřad,“ doplnila náměstkyně Berdychová. Nový ředitel nebo ředitelka bude mít funkční období na šest let.

Výběrové řízení na post ředitele nebo ředitelky Muzea východních Čech v Hradci Králové je vypsáno na základě odvolání Naděždy Machkové Prajzové, která vedla muzeum od 1. ledna 2011. Do doby, než z výběrového řízení vzejde nový kandidát, který se postaví do čela organizace, povede muzeum dosavadní zástupce ředitelky Jaroslav Zámečník. Ten byl do současné doby vedoucím oddělení ochrany a prezentace sbírkových předmětů.

Podmínky výběrového řízení najdete vpříloze a také zde.

Soubory ke stažení