Hlasujte o nejkrásnější proměně roku 2018

10. 4. 2019

Až do 30. dubna letošního roku můžete vybírat z více jak stovky míst České republiky, které se uchází o vítězství v anketě o nejlepší proměnu 2018/2019 v rámci výstavy Má vlast cestami proměn. Královéhradecký kraj v anketě reprezentují 4 místa, která se podařilo v nedávné době zrenovovat. Jedná se o výstavbu Digitálního planetária v Hradci Králové, rekonstrukci Domova důchodců v Černožicích, renovaci Rudolfina v Hradci Králové (bývalého Ústavu hluchoněmých) či přestavbu vlakového a autobusového nádraží v Náchodě. Vítěze nejlepší proměny se dozvíme 18. května při zahájení dalšího ročníku výstavy na pražském Vyšehradě.

Hlasujte o nejkrásnější proměně roku 2018
Symbolem celého projektu je kamenné srdce, které se vykopalo na vyšehradské akropoli při budování závlah pro vyšehradský park. Toto Srdce vlasti si každý rok předávají hlavní partnerské kraje, aby ho opatrovaly, stejně jako veřejný prostor naší země.

Asociace Entente Florale CZ každoročně pořádá putovní Výstavu Má vlast cestami proměn, která přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Pro proměny Královéhradeckého kraje můžete hlasovat do 30. dubna 2019 zde

Více informací o jednotlivých proměnách

Domov důchodců Černožice

Rudolfinum Hradec Králové (bývalý Ústav hluchoněmých)

Digitální planetárium Hradec Králové

Vlakové a autobusové nádraží Náchod

Vítěze nejlepší proměny se dozvíme 18. května při zahájení dalšího ročníku výstavy v Praze na Vyšehradě.