Hejtman Štěpán: S rychnovskou nemocnicí jsme ušli pořádný kus cesty

20. 2. 2019

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou prošla za posledních několik měsíců změnami. Od ledna má vlastní vedení a změny přichází i na nemocniční pracoviště. Tou vůbec nejaktuálnější je novina na dětském oddělení, kam na pozici zástupce primáře dětského oddělení nastoupí bývalý primář a dětský kardiolog Jan Ondruš.

Od dubna bude zástupcem primáře oddělení pediatrie rychnovské nemocnice bývalý primář Jan Ondruš. Jsem upřímně rád, že jsme docílili chvíle, kdy se do nemocnice vrací lidé, kteří zde již dříve působili. Je to důkaz, že s rychnovskou nemocnicí jsme ušli pořádný kus cesty a že se zde věci mění k lepšímu. Vyřešení personálního nedostatku je nepochybně dalším krokem k její stabilizaci,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou patří do skupiny nemocnic spadajících pod Oblastní nemocnici Náchod. Od začátku roku ale má vlastní vedení. Pozici ředitele a prokuristy pověřeného řízením nemocnice vykonává Luboš Mottl, který v minulosti na pozici ředitele rychnovské nemocnice již působil.

Pan doktor Ondruš nastoupí jako zástupce primáře dětského oddělení na začátku dubna. Díky tomu, že je atestovaný dětský kardiolog, získá nemocnice možnost obnovit dětskou kardiologickou poradnu. To je další skvělá zpráva pro nemocnici i její pacienty,“ sdělil ředitel nemocnice Luboš Mottl.

Vedle samotného fungování nemocnice je zde ale otázka, jak bude pokračovat plán na výstavbu nového urgentního příjmu. Kraj nyní čeká na pokyn od ministerstva zdravotnictví, aby mohl začít s projektovou přípravou zhruba 400milionové investice v rámci vládního usnesení na rozvoj průmyslové zóny Solnice-Kvasiny. O chystaném projektu v minulých dnech jednal hejtman Jiří Štěpán s předsedou vlády Andrejem Babišem.

S panem premiérem jsem probral celou věc kolem projektu na modernizaci rychnovské nemocnice a domluvili jsme se na pokračování jednání za přítomnosti zástupců ministerstva zdravotnictví a ředitele nemocnice. Jednání se uskuteční ve čtvrtek 21. února. Věřím, že situace kolem výstavby urgentního příjmu se konečně rozeběhne,“ informoval hejtman Štěpán.

Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotnickou péči pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvateli. Do této oblasti spadá oblast Orlických hor, ale také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací na 12 tisíc lidí.

Podívejte se na reportáž