Hejtman Štěpán se sešel s generálním ředitelem České pošty Knapem

6. 12. 2019

Udržení sítě poštovních poboček v Královéhradeckém kraji a jejich začlenění do spádových oblastí, prodloužení pracovní doby některých poboček, spolupráce obcí v rámci projektu Pošta Partner a s tím související převod pošt na tento model, byly hlavními body jednání hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána s generálním ředitelem České pošty Romanem Knapem. V rámci programu navštívili obce Přepychy, Výrava a Černilov.

„S generálním ředitelem České pošty jsme řešili síť poštovních poboček v Královéhradeckém kraji, protože jsou naprosto zásadní pro občanskou vybavenost obcí. Taktéž jsme projednali spolupráci pošty a jednotlivých obcí a soukromých subjektů v rámci projektu Pošta Partner. Důležitým bodem setkání byly otázky kolem spádovosti jednotlivých pošt v rámci lokalit a prodloužení odpolední otevírací doby vzhledem k horší časové flexibilitě adresátů, kterým jsou posílány doporučené dopisy. Pro některé je obtížné si je vyzvednout pouze v dopoledních hodinách. Obyvatele Královéhradeckého kraje ujišťuji, že situace kolem pošt je stabilizovaná. Pan ředitel Knap mě ujistil, že se dostupnost poštovních služeb se v našem kraji měnit nebude,“ informoval po jednání hejtman Jiří Štěpán.

„Česká pošta neruší své pobočky, pouze je převádí na Pošty Partner a zavádí moderní technologie, které zefektivní provoz pobočkové sítě. Provozovatelem Pošt Partner je buď obec, nebo soukromník. Pro klienty České pošty se ale v nabízených službách nic nemění. Není naším zájmem redukovat pobočkovou síť. Prioritou je zachovat dostupnost poštovních služeb i v malých obcích,“ řekl generální ředitel České pošty Roman Knap.

Hejtman Jiří Štěpán a generální ředitel Roman Knap se dohodli na vypracování strategie rozvoje poštovních služeb v Královéhradeckém kraji. Bude se týkat všech služeb, které občanům pošta poskytuje ve všech lokalitách v kraji.

„Bude to stěžejní plán a systémové opatření, které každému starostovi jednoznačně ukáže, jaké jsou poštovní trendy a možnosti v jeho obci. Jde o moderní přístup, který pomůže nám, občanům i obcím,” doplnil generální ředitel České posty Roman Knap.

„Toto je systémové řešení, které nám pomůže k tomu, aby náš kraj a regiony byly dále dobrým místem pro život,“ uzavřel výsledek jednání hejtman Štěpán.

V Královéhradeckém kraji v současné době je v provozu 243 poboček České pošty a z toho 59 poboček Pošt Partner.

Fotogalerie